Kavvv-vb-ov & Fedes.be

Mededelingen

De uitslagen van de wedstrijden dient u, onmiddellijk na de wedstrijd, te melden aan secretaris Van Oycke Gaston 054/41 25 17. De wedstrijdbladen moeten onmiddellijk na de wedstrijd opgestuurd worden naar secretaris Van Oycke Gaston, Oude Steenweg 108 te 9500 Geraardsbergen.

50 JAAR FC NEDERBOELARE

Zaterdag 8 september had de viering plaats naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van FC Nederboelare. Deze datum zal naar alle waarschijnlijkheid nooit de geschiedenisboeken halen maar voor de Geraardsbergse formatie alvast een mijlpaal in de rijke geschiedenis van de club.

Het prille begin. Tussen pot en pint in 't stamcafé bij den Dré (aan de Gaffelstraat)werden de eerste grondstenen gelegd voor de oprichting van de plaatselijke wit/gele formatie : F.C. Nederboelare (anno 1968), van sponsering was in die tijd nog weinig of geen sprake, de spelers stonden zelf in voor de aankoop van hun spelersuitrusting. Achter het toenmalige houten kerkje, lag het gemeentelijk speelpleintje van de gemeente, met daaraan verbonden een voetbalterrein, waar de jongens van de "Reep " regelmatig een partijtje gingen shotten, de huidige locatie van sporthal “ De veldmuis”, hier werd de basis gelegd van de huidige vereniging :F.C.Nederboelare. In de periode 1968 => 1972. werden er enkel vriendschappelijke wedstrijden gespeeld tegen ploegen uit de regio. In het seizoen 1972-1973 werd de Geraardsbergse LVK competitie opgericht met een 14 tal plaatselijke liefhebbers verenigingen, Nederboelare was de laatste kampioen in ’t seizoen 1980/1981, meteen ook het einde van deze competitie. In 1981-1982 trad FC Nederboelare toe tot de AVVV - federatie, in het seizoen 83-84 werd de wit/gele formatie kampioen in de derde afdeling, met wisselende succes wist de ploeg zich te handhaven in tweede afdeling tot het seizoen 2000/2001. FC Nederboelare was een graag geziene gast op tal van tornooien in en buiten de regio met tal van successen. Ook de verbroedering met de Duitse formatie BSG Dupont uit Hamm ( Westfalen) bleef jaren in stand.

Het heden:

Zaterdag 08 september 2018 was het feest geblazen een halve eeuw FC Nederboelare. De club werd ontvangen door het college van burgemeester en schepen van de stad Geraardsbergen . Na de receptie in de prachtige ontvangstzaal van het stadhuis, werd de oudste inwoner van Geraardsbergen ( Manneken – Pis) ook betrokken in de viering . Onder een ruime publieke belangstelling op de markt werd het ventje (Manneken- Pis)getooid in de oude outfit van FC Nederboelare. De voorzitter van het eerste uur : J.P. Panis, huidig voorzitter: G. Hellebosch ,(lid sedert 1970) schatbewaarder De clercq U .- lid sedert 1968) en secretaris D’Hamers Johny (lid sedert 1970) werden op genomen in de broederschap van Manneken-Pis. Nadien was het feesten geblazen in Feestzaal Villa Willson, Secretaris D’Hamers Johny verwelkomde enkele stichters van de club, oud spelers, sponsors, sympathisanten, spelers en KAVVV-Fedes secretaris Gaston Van Oycke. Uit handen van Gaston, mocht Nederboelare een prachtige schaal ontvangen van de federatie naar aanleiding van 50 jaar FCN. De Heer Van Oycke bracht hulde aan het bestuur en de club en dook even terug in het verleden, tal van herinneringen passeerden terug de revue, de weekend uitstappen in binnen en buitenland met Gaston als buschauffeur, de vele sportieve derby’s tussen Brandweer G’ bergen en FC Nederboelare ,de afterparty’s in de kantine na de wedstrijden, heel wat mooie momenten uit een rijk verleden. Na de speeches werd het glas geheven op de toekomst. Na het plechtige gedeelte mochten de genodigden aanschuiven aan de feesttafel met nadien alle remmen los tijdens het avondfeest dat duurde tot in de vroege uurtjes.

De toekomst:

FC Nederboelare kan rekenen op een dynamisch bestuur, meerdere bestuursleden zijn reeds 20 jaar en meer lid van de club, en kan ook rekenen op tal van sympathisanten, maar het rekruteren van vrijwilligers, spelers die zich belangloos willen inzetten wordt een probleem en kan in de nabije toekomst de vele liefhebbersverenigingen de das om doen volgens secretaris D’ Hamers Johny.

VERANDERINGEN SECRETARIATEN

 • Hoke – De Winter Tony: emailadres – tonny.de.winter1@telenet.be
 • JB United - Steenhaut cedric: emailadres - bilhout2008@outlook.com
 • Tervuren Rangers: Smets Eric, Dreef 190, 3090 Overijse
 • NIEUWE UITRUSTING

  De Sjoeters A: trui - zwart / broek: zwart gele zijstreep.

  BELANGRIJKE REGLEMENTSAANPASSING.

  Art. 46 bis – In alle reeksen van derde afdeling, ook de veteranenreeks, wordt volgend systeem toegepast. Op het scheidsrechtersblad mogen 15 spelers ingeschreven worden. De 11 spelers op het veld mogen onbeperkt gewisseld worden, behalve de laatste 10 minuten van de wedstrijd. Dan mag er enkel gewisseld worden in geval van blessure. De wissels gebeuren tijdens een stilstand van het spel en aan de middenlijn. De ploegafgevaardigde vraagt hiervoor de toelating aan de scheidsrechter.

  In de veteranenwedstrijd moeten er steeds minstens 6 veldspelers van 35 jaar of ouder op het veld staan. Indien er op het scheidsrechtersblad meer dan 4 spelers zijn ingeschreven van minder dan 35 jaar, moeten al deze spelers met een armband spelen. Deze armband moet van een opvallende kleur zijn en voldoende contrasteren met de kleur van de trui.

  AANSLUITING SPELERS

  De zitting van ondervoorzitter Roger Bogemans ivm de aansluitingen zal plaatsvinden in Den Horinck te Zellik op donderdag 27/09/18 vanaf 20u.

  SCHORSINGEN VANAF 1/09/2018 - HERHALING

  GESCHORST VOOR 4 SPEELDAGEN

 • SWINNEN JOREN – 4718 - JEZUS EIK
 • ZERAOUALI SOPHIAN – 6357 - BLEUKEN LANGEVELDE
 • VAN KERCKHOVEN SVEN - 1517 - LEMBEEK
 • TEIXEIRA MONTERO CHRISTOHE – 27717 - PORBENSPO
 • ANTINOLO MANUEL – 27825 - KSP TANGE
 • Langdurige schorsingen

 • VAN QUICKELBERGHE KENNY – 24228 - POTE AGE – tot 9-10-2018
 • OULIVERS LOCMAN – 10527 – HONDZOCHT – tot 1-12-2018
 • BEECKMAN MICHAEL – 24836 - SPORTINGBOYS - tot 26-4-2019
 • LEVENSLANGE SCHORSINGEN / 3 jaar

 • ENNIYA SAID – 18614 - WEEK SPORT – tot 4-11-2019
 • AL MOUSSAOUI HAMZA – 18611 - WEEK SPORT - tot 9-12-2019
 • WOORDJE VAN DE VOORZITTER

  Het startschot is gegeven. De eerste 2 speeldagen zijn al achter de rug en er zijn er nog 24 te gaan om ergens te eindigen eind maart 2019, en als we rekening houden met enkele algemene afgelastingen, waarschijnlijk ergens in april 2019. We stellen vast dat de favorieten zich al netjes vooraan hebben geplaatst. Ook onze nieuwelingen doen het zeer goed. De Poreistampers hebben hun reputatie van topploeg alle eer aangedaan en profileren zich al direct als sterke titelkandidaten. Zuun United knalde direct naar de overwinning en de Sjoeters Young Boys zitten al direct in de kopgroep. Enkel CP Leeuw, een sympathiek vriendenploegje heeft mogen vaststellen dat het niveau in derde afdeling niet te onderschatten valt. Anderzijds spijt het me ook te moeten vaststellen dat de eerste algemene forfaits een feit zijn. Inderdaad, FCS Lembeek B en Sp.Tange Vet geven er al voor het seizoen is begonnen, om verschillende redenen, de brui aan. Wij betreuren dat.

  Ik was op de eerste speeldag aanwezig op de wedstrijd Eendracht Vilvoorde-SVTijl en ik zag een zeer genietbare partij waarbij Eendracht Vilvoorde, mede door het ontbreken van enkele bepalende spelers, niet was opgewassen tegen SV Tijl, dat na een beloftevol seizoen met snelle en beweeglijke spelers direct zijn ambities heeft duidelijk gemaakt: 1-5. De wedstrijd werd uitstekend geleid door een prima scheidsrechter. Op het andere veld, hoog in het 3 Fonteinenstadion, was ik getuige van een zeer sportieve wedstrijd tussen FC Ons Huis tegen Sp.Tange. Een aangename wedstrijd om volgen maar waar beide ploegen nog wat moeten werken aan hun techniek, conditie en hun tactisch inzicht. Ik maakte er kennis met een nieuwe jonge scheidsrechter in ons Verbond en hij heeft me zeer positief verrast met een kundige leiding die toch wel veel potentieel toonde, al moet ik toegeven dat de sportiviteit van beide ploegen exemplarisch was. Mijn welgemeende felicitaties aan beide clubs.

  Ik had deze week ook reeds een eerste evaluatie met onze algemeen secretaris Gaston Van Oycke. Alhoewel de grote meerderheid van de clubs de uitslagen van de wedstrijden direct na de match doorgeven zijn er toch weer enkele ploegen die ofwel te laat of soms zelfs helemaal niets doorgeven en dat kan niet. Dit levert domme boetes op en ik kan me niet voorstellen dat de clubs geld te veel hebben. Idem voor het doorsturen van de scheidsrechtersbladen. Het is toch niet normaal dat onze secretaris op de donderdag of zelfs de vrijdag na de wedstrijd nog steeds niet beschikt over de nodige documenten. Hoe wil je dat ons Verbond alle informatie tijdig op de website en in GOAL krijgt als sommige clubs nalaten de nodige informatie tijdig aan te leveren. Beste clubs, doe er iets aan en stel 1 verantwoordelijke aan die direct na de wedstrijd de uitslag doorbelt en het scheidsrechtersblad direct in de postbus steekt.

  We krijgen ook wat boze mails of telefoontjes van clubbestuurders die soms onterecht meerdere vrije dagen willen of onder mekaar uitmaken om een of andere wedstrijd uit te stellen naar dagen die hen beter uitkomen omdat er bv enkele spelers wat vrij willen e.d. Ik herinner er de clubs aan dat artikel 69 van ons reglement zeer duidelijk is en dat wij er correct maar beslist mee omgaan. Elke ploeg heeft recht op 1 vrije speeldag die ze zelf mogen bepalen. Wij houden ons daaraan, niet meer of niet minder. Enkel in geval van zeer gegronde reden of een geval van heirkracht zoals de onbeschikbaarheid van het terrein door bv een prioritaire gemeentelijke activiteit, of zware schade, een sterfgeval … kan de club SCHRIFTELIJK en met de nodige bewijsstukken vragen om de wedstrijd alsnog te laten uitstellen.

  Veel voetbalgenot,

  Albert Gryseels - Voorzitter KAVVV VB/OV

  AANSPREEKPUNT INTEGRITEIT

  Reeds jaren besteedt KAVVV & FEDES vzw veel aandacht aan ethisch verantwoord sporten. Alle begeleiders ondertekenen het Ethisch Charter alvorens ze ingeschakeld worden in onze organisaties, aangesloten vechtsportclubs ondertekenen een gedragscode,...

  Net als elke sportfederatie heeft KAVVV & FEDES vzw een meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag. Dit meldpunt is een eerste aanspreekpunt waarbij clubs, sporters, hun ouders, begeleiders of andere betrokkenen terecht kunnen met vragen, vermoedens of klachten over grensoverschrijdend gedrag van verbale of fysieke aard, pestgedrag, discriminatie, seksueel ongewenst gedrag, ...

  De aanspreekpersonen (API's) binnen KAVVV & FEDES vzw zijnDavy Van Bogaert (recreatieve competities en clubs) en Joost De Meyer (clubs, sportkampen, stages en andere, eigen organisaties). Davy en Joost zij de eerste opvang- en doorverwijspunten binnen de federatie. op basis van Interne procedures, reglementen en externe kanalen zoals ICES, worden meldingen gecapteerd en opgevolgd waarbij we steeds streven naar een duurzame oplossing van de gesignaleerde problemen.

  Je kan het aanspreekpunt bereiken via volgende kanalen:

  Via mail (op werkdagen gegarandeerd antwoord binnen de 24 uur):

 • Afdeling Oost (Davy): secretariaatkavvv@skynet.be
 • Afdeling West (Joost): clubs@kavvvfedes
 • Via telefoon:

 • Afdeling Oost (Davy); 03 239 99 05
 • Afdeling West (Joost); 050 35 13 05
 • Zijn bovenstaande kanalen niet wat je zoekt maar heb je toch nood aan een luisterend oor? Heb je iets gezien of meegemaakt, en weet je niet hoe je hiermee omgaat? Bij een vraag, verontrusting, vermoeden, vaststelling of onthulling van grensoverschrijdend gedrag...kan je in vertrouwen terecht bij onderstaande kanalen:

 • Neem contact op met de hulplijn 1712. Ervaren hulpverleners staan je bij. Ze geven je informatie en advies of verwijzen je door naar verdere hulp. Je kan hen bellen, elke werkdag, van 9 tot 17 uur.
 • Kinderen en jongeren kunnen een luisterend oor vinden bij Awel (www.awel.be). Je kan Awel elke dag telefonisch bereiken op het nummer 102 van 16 uur tot 22 uur, of chatten tussen 18uur tot 22 uur, behalve op zon- en feestdagen. Je kan hen ook mailen of op het forum je vraag stellen.
 • Voor kinderen en jongeren is er ook de chatmogelijkheid www.nupraaatikerover.be. Jekan anoniem chatten met een gespecialiseerde medewerker op maandag- en dinsdagavond van 18u30 tot 21u30 en op woensdag- en donderdagavond van 19u tot 22u.
 • Naast deze kanalen en openingsuren, kan je terecht bij Tele-Onthaal (www.tele-onthaal.be) op het nummer 106, 24 uur op 24 uur, 7 dagen op 7 bereikbaar, of elke avond (en woensdagnamiddag al vanaf 15u) via chat.
 • EMAILBERICHTEN VIA ONZE WEBSITE !!!

  De ploegen zijn te bereiken via mail door te klikken op de naam van de ploeg op onze website, onderaan de pagina staat het veld om de mails door te sturen, hierop staat een beveiliging ivm de wet op de privacy.

  De mailadressen van de gebruikers worden niet getoond aan de ontvanger van het bericht, er verschijnt kavvv-ov-be, dus hierop is een no-reply.

  Gelieve in het bericht jullie mailadres te vermelden, zodat de ontvanger hiervan gebruik kan maken indien hij dit wenst.

  Alle mailadressen van onze aangesloten clubs zijn terug te vinden in de kalender.

  SYNTHETISCHE TERREINEN

 • Volgende ploegen spelen op een synthetisch terrein:
 • Bouwvrienden
 • Cecilia United
 • Cite
 • Depot
 • Dogs United
 • Dynamo Wijndaal
 • Eendracht Vilvoorde
 • In Onzen Tijd
 • JB United
 • Los Muchachos
 • Opelboys
 • Penarroya
 • Petit St Guidon
 • Peutie 94
 • Pichichi
 • Poland Team
 • Porbenspo
 • Poreistampers
 • Pote Age Jette
 • Sporting Boys
 • Staff Team
 • Tervuren Rangers
 • Tref
 • Week Sport
 • Zuun United
 • ONGEVALSAANGIFTEN

  De blanco ongevalsaangiften worden vanaf heden niet meer per post verzonden naar de clubs maar kunnen worden gedownload via onze website (rubriek verzekeringen).

  OPVRAGEN RIJKSREGISTERNUMMERS

  Elke sportfederatie wordt in het nieuwe decreet op de Vlaamse sportfederaties verplicht van overheidswege opgedragen om over alle rijksregisternummers van haar leden te beschikken.

  Wij vragen de clubs om onderstaande link zoveel mogelijk rond te sturen bij de aangesloten leden om zo eenvoudig mogelijk het rijksregisternummer te kunnen bekomen.

  Het invullen van uw rijksregisternummer via deze link duurt slechts enkele seconden.

  Ga dus snel op:http://registratie.kavvv.be/ zodat u op vereiste scherm terechtkomt: Vul uw gegevens in en klik op verzenden!

  Opgepast: bij nieuwe aansluitingen moet het rijksregisternummer ipv het identiteitsnummer ingevuld worden.

  OPROEP VOOR NIEUWE SCHEIDSRECHTERS

  Naar jaarlijkse gewoonte doen we een oproep naar de clubs toe voor het aanwerven van nieuwe scheidsrechters.

  Enkele refs stoppen, gezien hun leeftijd maar met spijt in het hart.

  Wij vragen dan ook aan de clubs om eens rond te kijken in hun midden, spelers die stoppen met voetballen kunnen altijd aan de slag als scheidsrechter. Aan onze huidige scheidsrechters vragen wij of er in hun vriendenkring geen kandidaten zijn zodat wij ook het volgende seizoen probleemloos kunnen starten.

  VERGOEDINGEN SCHEIDSRECHTERS

  Scheidsrechter - 30 euro

  Lijnrechter - 30 euro

  Bij afgelasting ter plaatse- 15 euro

  Gelegenheidsscheidsrechter - 15 euro

  Bij afgelasting door gelegenheidsscheidsrechter geen vergoeding