Kavvv-vb-ov & Fedes.be

Mededelingen

KALENDERAANPASSINGEN OPGEPAST !!!

Alle ploegen met wedstrijden voorzien op 15/12/18, 22/12/18 en 5/01/19, gelieve na te kijken of jullie voetbalterreinen op deze data vrij zijn zodat de geplande wedstrijden kunnen gespeeld worden.

Wegens de onbeschikbaarheid van Voorzitter Albert Gryseels van 14.11.2018 tot 1.12.2018 vragen wij u vriendelijk voor alle mogelijke dringende zaken die tot zijn bevoegdheid behoren u te wenden tot algemeen secretaris Gaston Van Oycke, Oude Steenweg,108 te 9500 Geraardsbergen Tel.054 41.25.17 / e-mail: kavvv.vog@telenet.be

WOORDJE VAN DE VOORZITTER

Na een 10-tal speeldagen worden de verhoudingen in alle reeksen toch wel duidelijk. In 1ste afdeling blijft Petit St Guidon ongeslagen aan de leiding na 9 opeenvolgende overwinningen op 9 wedstrijden. Misschien hadden ze verleden zaterdag niet te veel overschot op Bobo maar ze haalden wel de 3 punten. Enkel de Sjoeters blijven nog enigszins in hun vaarwater zodat de titel hoogst waarschijnlijk tussen deze 2 topploegen wordt uitgevochten. Onderaan bengelen toch wel onverwacht Cristal Boys en Hondzocht, beide ploegen misten compleet hun start. In 2A doet VOK Jezus Eik en klampen Siccard Boys en Simca Boys goed aan en als Bleuken-Langeveld zijn 2 achterstallige wedstrijden wint ligt alles nog open. In 2B lijkt het een duel te worden tussen Pote Agé B en de Red Star Juniors 1640. In 3A liggen de Los Muchachos op kop maar ligt Vollezele virtueel langszij en ligt FC Congo op vinkenslag. In 3B liggen de Poreistampers zoals verwacht op titelkoers. In 3C staat FC Cité virtueel afgescheiden aan de leiding met nog 3 inhaalwedstrijden te goed nadat zij een fel bevochten overwinning boekten tegen SV Tijl dat de leiding moet afgeven. FC Ons Huis en ZSV Overijse zijn ook nog steeds in de running. Bij de Veteranen lijken de Cristal Boys en Flora zich lichtjes af te scheiden. Toch blijven er nog minstens 13 wedstrijden (in het geval van FC Cité nog 19) te spelen en kan er nog van alles gebeuren, toch zullen enkele ploegen dringend een tandje moeten bijsteken. De spanning kan er maar wel bij varen.

De competitie is dus ongeveer voor 1/3 voorbij en graag wil ik even stilstaan bij de gewijzigde situatie in 3de afdeling. Sinds begin dit seizoen is de regel van het onbeperkt wisselen, uiteraard binnen bepaalde grenzen, van kracht, zoals deze al enkele seizoenen volledig ingeburgerd is in de veteranenreeks. Tijdens mijn wekelijkse bezoeken aan wedstrijden sla ik natuurlijk ook wel eens een praatje met bestuursleden, trainers en spelers en tot nog toe hoor ik overal positieve geluiden op de maatregel. Meestal is men van oordeel dat het de trainer meer mogelijkheden verleent om in te grijpen als er iets mis dreigt te lopen, kan hij een heetgeblakerde speler even laten afkoelen op de bank, kan hij wat rust geven aan een goede speler die wat op zijn adem heeft getrapt, en kan hij zijn bankzitters tevreden houden door ze ook een kans te geven aan het spel deel te nemen en ze zo te blijven motiveren en ze alert te houden. Niets dan positieve geluiden dus, zelfs in die mate dat er al gesuggereerd wordt om deze maatregel vanaf volgend seizoen uit te breiden naar 2de afdeling en zelfs naar 1ste afdeling. Er zijn wat argumenten om het te overwegen maar ik voel ook hier en daar wat weerstanden omdat, zoals in vele sportmiddens, men wat weigerachtig staat tegenover grote veranderingen. Daarom had ik graag jullie mening gehoord en vraag ik om jullie reactie. Schrijf of mail me, zowel positief als negatief zodat we op basis van jullie reacties ons in het Bestuur kunnen beraden. We nemen er graag onze tijd voor om een gefundeerde beslissing te nemen. Ik wacht op jullie reacties.

Veel voetbalgenot,

Albert Gryseels - Voorzitter KAVVV VB/OV

OPROEP TOT SPORTIVITEIT TEGENOVER DE SCHEIDSRECHTERS.

De gebeurtenissen van de laatste dagen in het voetbal hebben de rechtgeaarde voetbalfan met verstomming geslagen en ze met vertwijfeling en afkeer achtergelaten. En blijkbaar is het einde nog niet in zicht. Matchfixing, omkoperij, witwassen, afpersing, manipulatie, competitievervalsing, onbegrijpelijke vrijspraken … het houdt niet op. Hier bovenop kwam dan het beeld dat 2 van onze topscheidsrechters vernoemd werden in deze onfrisse praktijken en zelfs (levenslang?) werden geschorst door de KBVB. Ongeloof en verbijstering omdat het laatste bolwerk van integriteit, het scheidsrechterscorps, in opspraak kwam. Bonafide makelaars en scheidsrechters delen mee in de klappen. Laat ons ook niet vooruitlopen op het gerechtelijk onderzoek.

Toch kwamen er berichten binnen dat op verschillende wedstrijden in ons Verbond scheidsrechters werden uitgelachen en vernederd o.a. door het roepen van de namen van de in het schandaal vernoemde makelaars en scheidsrechters bij elke beslissing die zij namen. Ik noem bewust hun namen niet omdat er nog geen uitspraken werden gedaan en het recht op de privacy primeert. Het Bestuur doet een stevige oproep aan alle bestuursleden en supporters om hiermee te stoppen en het klimaat niet nog meer te verzuren. Onze scheidsrechters zijn eerlijke mensen en zij verdienen het niet om door de schuld van enkelingen beschimpt en vernederd te worden. Zij verdienen al ons respect voor hun inzet en hun engagement om onze trouwe voetballiefhebbers een leuke en aangename zaterdagnamiddag te laten beleven zowel op als naast het veld. Hopelijk zullen deze situaties na verloop van tijd wel minderen maar intussen zullen wij scherp toezien opdat deze beledigingen stoppen.

Indien deze situatie escaleert zullen wij de scheidsrechters vragen onaanvaardbare situaties te rapporteren om te beoordelen op het Comité. Straffen kunnen uitgesproken worden aan de hand van artikel 238 van de strafbepalingen: t.o.v.de clubs kunnen volgende straffen worden uitgesproken, afhankelijk van de ernst der feiten – blaam en boete van 50 euro voor onsportief gedrag van supporters tegenover de scheidsrechter.

Het Bestuur van de KAVVV&Fedes voetbal VB/OV

VERANDERINGEN SECRETARIATEN

 • Hoke – De Winter Tony: emailadres – tonny.de.winter1@telenet.be
 • JB United - Steenhaut cedric: emailadres - bilhout2008@outlook.com
 • Tervuren Rangers: Smets Eric, Dreef 190, 3090 Overijse
 • C.P. Leeuw - 0473/27 53 95
 • Mailadres Jezus Eik: kris_dewaegenaere@hotmail.com
 • Mailadres Week Sport: jozef.tielemans49@gmail.com
 • Mailadres Lokomotiv Centrum A: secretariaat@lokomotiv.be
 • Junlge Boys: Van Bellinghen Pieter, Koninklijke Prinsstraat 10, 1050 Brussel.
 • Mailadres FC Stroppen: jeroen.danau@gmail.com
 • VK Polder: Derdelinckx Wim, Gentsestraat 160, 9500 Geraardsbergen

  0497 852 285 / wim.derdelinckx@hotmail.com

 • NIEUWE UITRUSTING

  De Sjoeters A: trui - zwart / broek: zwart gele zijstreep.

  Gareel A: trui - oranje/zwart

  SV Tijl: trui - geel/zwart

  BELANGRIJKE REGLEMENTSAANPASSING.

  Art. 46 bis – In alle reeksen van derde afdeling, ook de veteranenreeks, wordt volgend systeem toegepast. Op het scheidsrechtersblad mogen 15 spelers ingeschreven worden. De 11 spelers op het veld mogen onbeperkt gewisseld worden, behalve de laatste 10 minuten van de wedstrijd. Dan mag er enkel gewisseld worden in geval van blessure. De wissels gebeuren tijdens een stilstand van het spel en aan de middenlijn. De ploegafgevaardigde vraagt hiervoor de toelating aan de scheidsrechter.

  In de veteranenwedstrijd moeten er steeds minstens 6 veldspelers van 35 jaar of ouder op het veld staan. Indien er op het scheidsrechtersblad meer dan 4 spelers zijn ingeschreven van minder dan 35 jaar, moeten al deze spelers met een armband spelen. Deze armband moet van een opvallende kleur zijn en voldoende contrasteren met de kleur van de trui.

  SCHORSINGEN - HERHALING

  Langdurige schorsingen

 • OULIVERS LOCMAN – 10527 – HONDZOCHT – tot 1-12-2018
 • BEECKMAN MICHAEL – 24836 - SPORTINGBOYS - tot 26-4-2019
 • LEVENSLANGE SCHORSINGEN / 3 jaar

 • ENNIYA SAID – 18614 - WEEK SPORT – tot 4-11-2019
 • AL MOUSSAOUI HAMZA – 18611 - WEEK SPORT - tot 9-12-2019
 • AANSPREEKPUNT INTEGRITEIT

  Reeds jaren besteedt KAVVV & FEDES vzw veel aandacht aan ethisch verantwoord sporten. Alle begeleiders ondertekenen het Ethisch Charter alvorens ze ingeschakeld worden in onze organisaties, aangesloten vechtsportclubs ondertekenen een gedragscode,...

  Net als elke sportfederatie heeft KAVVV & FEDES vzw een meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag. Dit meldpunt is een eerste aanspreekpunt waarbij clubs, sporters, hun ouders, begeleiders of andere betrokkenen terecht kunnen met vragen, vermoedens of klachten over grensoverschrijdend gedrag van verbale of fysieke aard, pestgedrag, discriminatie, seksueel ongewenst gedrag, ...

  De aanspreekpersonen (API's) binnen KAVVV & FEDES vzw zijnDavy Van Bogaert (recreatieve competities en clubs) en Joost De Meyer (clubs, sportkampen, stages en andere, eigen organisaties). Davy en Joost zij de eerste opvang- en doorverwijspunten binnen de federatie. op basis van Interne procedures, reglementen en externe kanalen zoals ICES, worden meldingen gecapteerd en opgevolgd waarbij we steeds streven naar een duurzame oplossing van de gesignaleerde problemen.

  Je kan het aanspreekpunt bereiken via volgende kanalen:

  Via mail (op werkdagen gegarandeerd antwoord binnen de 24 uur):

 • Afdeling Oost (Davy): secretariaatkavvv@skynet.be
 • Afdeling West (Joost): clubs@kavvvfedes
 • Via telefoon:

 • Afdeling Oost (Davy); 03 239 99 05
 • Afdeling West (Joost); 050 35 13 05
 • Zijn bovenstaande kanalen niet wat je zoekt maar heb je toch nood aan een luisterend oor? Heb je iets gezien of meegemaakt, en weet je niet hoe je hiermee omgaat? Bij een vraag, verontrusting, vermoeden, vaststelling of onthulling van grensoverschrijdend gedrag...kan je in vertrouwen terecht bij onderstaande kanalen:

 • Neem contact op met de hulplijn 1712. Ervaren hulpverleners staan je bij. Ze geven je informatie en advies of verwijzen je door naar verdere hulp. Je kan hen bellen, elke werkdag, van 9 tot 17 uur.
 • Kinderen en jongeren kunnen een luisterend oor vinden bij Awel (www.awel.be). Je kan Awel elke dag telefonisch bereiken op het nummer 102 van 16 uur tot 22 uur, of chatten tussen 18uur tot 22 uur, behalve op zon- en feestdagen. Je kan hen ook mailen of op het forum je vraag stellen.
 • Voor kinderen en jongeren is er ook de chatmogelijkheid www.nupraaatikerover.be. Jekan anoniem chatten met een gespecialiseerde medewerker op maandag- en dinsdagavond van 18u30 tot 21u30 en op woensdag- en donderdagavond van 19u tot 22u.
 • Naast deze kanalen en openingsuren, kan je terecht bij Tele-Onthaal (www.tele-onthaal.be) op het nummer 106, 24 uur op 24 uur, 7 dagen op 7 bereikbaar, of elke avond (en woensdagnamiddag al vanaf 15u) via chat.
 • EMAILBERICHTEN VIA ONZE WEBSITE !!!

  De ploegen zijn te bereiken via mail door te klikken op de naam van de ploeg op onze website, onderaan de pagina staat het veld om de mails door te sturen, hierop staat een beveiliging ivm de wet op de privacy.

  De mailadressen van de gebruikers worden niet getoond aan de ontvanger van het bericht, er verschijnt kavvv-ov-be, dus hierop is een no-reply.

  Gelieve in het bericht jullie mailadres te vermelden, zodat de ontvanger hiervan gebruik kan maken indien hij dit wenst.

  Alle mailadressen van onze aangesloten clubs zijn terug te vinden in de kalender.

  SYNTHETISCHE TERREINEN

 • Volgende ploegen spelen op een synthetisch terrein:
 • Bouwvrienden
 • Cecilia United
 • Cite
 • Depot
 • Dogs United
 • Dynamo Wijndaal
 • Eendracht Vilvoorde
 • In Onzen Tijd
 • JB United
 • Los Muchachos
 • Opelboys
 • Penarroya
 • Petit St Guidon
 • Peutie 94
 • Pichichi
 • Poland Team
 • Porbenspo
 • Poreistampers
 • Pote Age Jette
 • Sporting Boys
 • Staff Team
 • Tervuren Rangers
 • Tref
 • Week Sport
 • Zuun United
 • ONGEVALSAANGIFTEN

  De blanco ongevalsaangiften worden vanaf heden niet meer per post verzonden naar de clubs maar kunnen worden gedownload via onze website (rubriek verzekeringen).

  OPVRAGEN RIJKSREGISTERNUMMERS

  Elke sportfederatie wordt in het nieuwe decreet op de Vlaamse sportfederaties verplicht van overheidswege opgedragen om over alle rijksregisternummers van haar leden te beschikken.

  Wij vragen de clubs om onderstaande link zoveel mogelijk rond te sturen bij de aangesloten leden om zo eenvoudig mogelijk het rijksregisternummer te kunnen bekomen.

  Het invullen van uw rijksregisternummer via deze link duurt slechts enkele seconden.

  Ga dus snel op:http://registratie.kavvv.be/ zodat u op vereiste scherm terechtkomt: Vul uw gegevens in en klik op verzenden!

  Opgepast: bij nieuwe aansluitingen moet het rijksregisternummer ipv het identiteitsnummer ingevuld worden.

  OPROEP VOOR NIEUWE SCHEIDSRECHTERS

  Naar jaarlijkse gewoonte doen we een oproep naar de clubs toe voor het aanwerven van nieuwe scheidsrechters.

  Enkele refs stoppen, gezien hun leeftijd maar met spijt in het hart.

  Wij vragen dan ook aan de clubs om eens rond te kijken in hun midden, spelers die stoppen met voetballen kunnen altijd aan de slag als scheidsrechter. Aan onze huidige scheidsrechters vragen wij of er in hun vriendenkring geen kandidaten zijn zodat wij ook het volgende seizoen probleemloos kunnen starten.

  VERGOEDINGEN SCHEIDSRECHTERS

  Scheidsrechter - 30 euro

  Lijnrechter - 30 euro

  Bij afgelasting ter plaatse- 15 euro

  Gelegenheidsscheidsrechter - 15 euro

  Bij afgelasting door gelegenheidsscheidsrechter geen vergoeding