Voetbal Vlaams-Brabant & Oost-Vlaanderen
Algemene berichten - zondag 10 juli 2022

05/07/2022: Overlijden Mijnheer Serge Vanderbruggen

Met droefheid melden wij U het overlijden van Dhr. Serge Vanderbruggen. Serge was Voorzitter van K.SP. Tange en eveneens een gewaardeerd scheidsrechter van ons verbond. Er wordt afscheid genomen van Serge in het Crematorium 'Daelhof' te Zemst op dinsdag 12 juli 2022 om 15:00 uur. We wensen namens het bestuur zijn familie, vrienden en leden van K.SP. Tange veel sterkte toe. Rouwbrief

 

25/07/2022: In memoriam José Van Laecken

In het weekend van 25 juni jl., na een kort palliatief verblijf in het Ziekenhuis te Asse, overleed de heer José Van Laecken. Hij werd 79 jaar.

José Van Laecken was een bekende figuur in ons Verbond. Hij was, in 1966, als toenmalig uitbater van het bekende café Floreal, mede-oprichter van de Floreal Boys, die het jaar nadien werden omgedoopt tot de Simca Boys, sinds die tijd een vaste waarde in ons Verbond. Tot de oprichters behoorde trouwens eveneens onze ere-voorzitter Gilbert De Koninck. José Van Laecken maakte ook, gedurende vele jaren, deel uit van ons Beroepscomité, dat hij pas verliet, om gezondheidsredenen, na het seizoen 2019-2020.

José was ook een graag geziene figuur in zijn geliefde Asse. Hij was ere-schepen van de gemeente Asse nadat hij van 1971 tot 2004, onafgebroken in de gemeenteraad zat, dus 33 jaar, waarvan 27 jaar als schepen.  Sport lag hem steeds nauw aan het hart en als ons Verbond een sterke band en een lange traditie had met Asse was dat voor een stuk mede dank zij José.

Hij stond ook steeds klaar met goede raad en om een steuntje in de rug te geven en was een graag geziene gast op onze kampioenenvieringen. We zijn hem daar bijzonder dankbaar voor. Wij bieden zijn familie en zijn vele vrienden onze diepste gevoelens van innig medeleven aan. José werd in intieme familiekring gecremeerd.

We vragen onze ploegen om bij de start van het nieuwe seizoen, op zaterdag 3 september, een minuut stilte te houden ter herinnering aan José Van Laecken, een grote supporter van ons Verbond en van de sport.

 

30/05/2022: Overlijden Mijnheer Ronnie Mollewinckel

We vernemen zonet het droevige nieuws dat de afgevaardigde van VK Young Boys, Dhr. Ronnie Mollewinckel, deze nacht plotseling thuis is overleden. We wensen namens het bestuur alle familie en de leden sportclub VK Young Boys veel sterkte toe in deze moeilijke tijden.

 

01/03/2022: Overlijden Mevrouw Jeannette Herremans

Met veel verdriet melden wij het overlijden, op 28 februari 2022, van Mevrouw Jeannette Herremans, moeder van Gunther Kemps. Gunther is bij ons al vele jaren actief als scheidsrechter. Er wordt afscheid genomen van Jeannette in de Sint-Jan de Doperkerk te Huizingen op maandag 7 maart 2022 om 10 uur.

We wensen Gunther en zijn familie veel sterkte toe in deze moeilijke tijden.

07/12/2021: Overlijden Mevrouw Marie-Jeanne Van Lierde

Met veel verdriet melden wij het overlijden, op 2 december 2021, van Mevrouw Marie-Jeanne Van Lierde, echtgenote van Mijnheer Stefaan Claes. Stefaan is bij ons al vele jaren actief als scheidsrechter. Er wordt afscheid genomen van Marie-Jeanne in intieme kring op 8 december 2021.

We wensen Stefaan en zijn familie veel sterkte toe in deze moeilijke tijden.

EK VOETBAL 2021 - PRONOSTIEK KAVVV&FEDES

Beste sportvrienden,

Doordat de meeste sporten nu een zomerpauze hebben, willen we de betrokkenheid en binding met de leden van onze federatie zo hoog mogelijk houden.  Daarom organiseren we een KAVVV&FEDES EK PRONO voor het komende Europees Kampioenschap Voetbal.

Klik op deze link en vul uw pronostiek in voor de eerste ronde:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScNyiEHz7NBQVgxNEd6WC4HlVACMdPokdvqYoA4HGTnQybOrg/viewform

Reglement
Vul bij elke wedstrijd de uitslag in. Gebruik geen spaties; de enige correcte notatie is 1-1; andere notaties worden niet aanvaard!
De juiste uitslag voorspellen, brengt 3 punten op. Als je niet de juiste uitslag hebt voorspeld, maar je hebt wel een overwinning voor de thuisploeg, de uitploeg of een gelijkspel gepronostikeerd, krijg je 2 punten. Na de eerste ronde vullen de deelnemers een nieuw formulier in tot en met de 1/8e finales. Bij de opmaak van het eindklassement, worden bij gelijkheid van punten, hij/zij met de meeste punten in de laatste ronde eerst geklasseerd. Je kan slechts één ploeg per deelnemer insturen. Ben je lid van KAVVV&FEDES kan dat gratis, voor niet-leden wordt een administratieve bijdrage van 1,50 EURO gevraagd met een betalingsverzoek na inschrijving.

Naast een mooie prijs voor de winnaar en een interviewtje in onze maandelijkse nieuwsbrief, wordt de winnaar overladen met eeuwige KAVVV&FEDES roem.

Pronostikeren voor de eerste ronde kan tot 5 juni 2021!

 
06/02/2021: Beweegpolis voor het ganse gezin!

Beste sportieveling,

Velen waren reeds ingeschreven op de polis ‘Sport & Bewegen’ van KAVVV&FEDES.
Met veel plezier kunnen wij u dit jaar opnieuw onze omnisportverzekering aanbieden.   
Een verzekering die ook deelname aan het Strava-klassement dekt.

 

 

Onderstaande onze tarieven voor 2021:

Wie individueel inschrijft, betaalt 8,00 € voor een gans jaar. Voor twee personen wordt dat 16,00 € voor een gans jaar. Vanaf drie personen konden wij een gezinspolis bekomen aan een vast bedrag van 20,00 € voor een gans jaar.

 

Hopelijk mogen we u ook dit jaar opnieuw inschrijven op deze polis ‘Sport & Bewegen’. Het inschrijvingsformulier vindt u hier terug.

Stuur deze informatie zeker ook door naar familie, vrienden, kennissen, … want iedereen beweegt!

 
 
24/01/2021: nieuwe organisatie bestuur.
 
BELANGRIJKE MEDEDELING AAN ALLE CLUBS T.A.V DE BESTUURSLEDEN, SPELERS en SCHEIDSRECHTERS

De heer Gaston Van Oycke, onze algemeen secretaris heeft het Bestuur in kennis gesteld dat hij, met onmiddellijke ingang, zijn functie van algemeen secretaris ter beschikking stelt van het Bestuur voetbal VB/OV.

Deze beslissing, die hem ongemeen zwaar valt, is hem ingegeven door verschillende factoren.

Niettegenstaande hij nog in goede gezondheid verkeert beginnen de jaren toch door te wegen.
30 jaar in dienst van het Verbond waarvan de laatste 15 jaar als algemeen secretaris doen hem beseffen dat de aflossing van de wacht noodzakelijk is.

Het nieuwe digitaal beheerssysteem heeft de organisatie van de voetbalcompetitie fundamenteel veranderd en vergt een grondige kennis van het e-gebeuren.

Het verlies van zijn geliefde echtgenote Daisy Bogo is echter de voornaamste reden voor zijn beslissing. Daisy was, naast een fantastische echtgenote, ook zijn rots in de branding op vele domeinen en zeker in het beheer van ons Verbond. Ook voor ons was haar overlijden een groot verlies.

Haar digitale skills, die mede aan de basis lagen van ons digitaal beheerssysteem, gecombineerd met haar jarenlange ervaring aan de zijde van Gaston in het management van onze competitie maakten haar onmisbaar voor zijn goede functioneren.

Haar wegvallen betekende voor Gaston een keerpunt.

De figuur van Gaston Van Oycke is zo verweven met de geschiedenis van ons Verbond dat zijn verdiensten onmogelijk te becijferen zijn.

Begonnen als speler en doorgegroeid als bestuurslid en duvel-doet-al bij de voetbalclub van de Geraardbergse brandweer werd hij in de vroege jaren ’90 opgemerkt door de toenmalige verantwoordelijken van het Verbond en werd belast met verschillende taken o.a. in het Beroepscomité en in het Onderzoekscomité waarvan hij ook voorzitter werd. In 2005 werd hij aangesteld als algemeen secretaris van ons Verbond.

Samen met toenmalig voorzitter Gilbert De Koninck, nu onze ere-voorzitter, werden zij de draaischijf voor een bloeiende periode in het echte liefhebbersvoetbal in Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen. Het toenmalige KAVVV werd een begrip in de regio.

Gaston Van Oycke blijft voorlopig nog zetelen in ons Bestuur. Zeker tot het einde van dit moeilijke (Corona)seizoen blijft hij verantwoordelijk voor de aanstelling van de scheidsrechters met wie hij in de loop van 30 seizoenen een sterke persoonlijke band opbouwde en waarop hij blindelings kon vertrouwen en omgekeerd. Hij wil ze in deze moeilijke periode niet in de steek laten. Zo zal hij het beheer van de gele en rode kaarten en de opvolging van de scheidsrechterbladen mede blijven opvolgen. Voorlopig blijft hij ook nog voorzitter van het Onderzoekscomité dat uitspraak doet over de gerapporteerde overtredingen van het reglement.

eneinde de enorme en uitzonderlijke verdiensten van Gaston Van Oycke extra te beklemtonen heeft het Bestuur unaniem besloten hem de titel van ere-secretaris toe te kennen.

Niemand meer dan hij verdient deze ere-titel.

De nieuwe algemeen secretaris wordt bestuurslid Jean Timmermans.

Jean Timmermans was mede de architect van het nieuwe digitaal beheerssysteem en werkte al geruime tijd samen met Gaston en Daisy en is als dusdanig de meest geschikte en logische opvolger.

Hij is ook een gekende figuur in ons Verbond als gewezen voorzitter van Flora en als gewaardeerd scheidsrechter in ons Verbond en als prominent lid van het Onderzoekscomité.

Tevens is hij ook al jaren lid van ons Bestuur.

Met zijn ervaring in de privésector, zijn kennis van bestuurszaken, zijn feeling met het gemeentelijke en politieke niveau en zijn IT-kennis zijn we voor de toekomst verzekerd van een stevige secretariaatsbasis.

Jean wordt in zijn verantwoordelijkheden sterk ondersteund door ons nieuwste bestuurslid Koen Biesemans, die eveneens verantwoordelijk webmaster wordt en mede de digitale toepassingen opvolgt.

We mogen ons gelukkig prijzen met een sterk duo als Jean en Koen voor ons secretariaat.

Voor de volledigheid kan ik onze leden verzekeren dat onze andere bestuursleden Rudi Meersman als penningmeester en kalenderverantwoordelijke, Roger Bogemans als ondervoorzitter en Philemon De Hauwere als bestuurslid en ondergetekende als voorzitter en raadslid van de Raad van Bestuur van het Hoofdbestuur van KAVVV&FEDES zich 100% blijven inzetten voor ons Verbond.

In deze moeilijke Coronatijden hopen wij met zijn allen dat de Coronamaatregelen de situatie blijvend verbeteren en dat de voorziene massale vaccinatie binnenkort het licht in de duisternis zal doen schijnen en we terug mogen genieten van een mooie voetbalcompetitie tussen echte liefhebbersploegen.

Hopelijk tot binnenkort.

Albert Gryseels

Voorzitter KAVVV&FEDES voetbal VB/OV

 
14/01/2021: gratis webinar verenigingswerk.
 
Het statuut verenigingswerk. Hoe zit dat nu?
De sportsector en het verenigingswerk kregen klappen in 2020.
Het Grondwettelijk Hof vernietigde onverwacht het statuut in april 2020.
Eind december ontstond op de valreep een nieuwe regeling, die inging op 1 januari 2021.
Is de nieuwe regelgeving voor jouw sportorganisatie een opportuniteit of een valkuil?
We lichten het toe in een gratis webinar op dinsdag 19 januari om 20u00.

Gratis webinar
  • Professionele & duidelijke toelichting van de nieuwe regeling rond verenigingswerk
  • Geen tijd? Bekijk het webinar op een moment dat jou past. Uitgesteld bekijken is max. 1 week mogelijk.
  • Inschrijven kan tot dinsdag 19 januari - 12u00.
  • Geen sportclubbestuurder? Iedereen kan inschrijven.
Aanmelden voor deze webinar kan door een mail te sturen met je naam naar info@dynamoproject.be.
Daarna wordt de link voor deze webinar je bezorgd via mail.
 

10/10/2020: Nissan Essenbeek, overlijden Sander Steukers

Met enorm verdriet delen wij u het plotse overlijden mee van bestuurslid Sander Steukers. Hij was de stille motor achter Nissan Essenbeek de afgelopen 15 jaar en werd niet voor niets onze GM genoemd. Het is een groot verlies voor onze vereniging. Onze gedachten gaan dan ook naar zijn echtgenote, kinderen en familie.

03/11/2020: Mededeling van de algemeen secretaris Gaston Van Oycke

Diep ontroerd door de vele honderden steunbetuigingen en blijken van sympathie die ik mocht ontvangen na het overlijden van mijn echtgenote, Daisy Bogo, hou ik er aan jullie uit het diepst van mijn hart te bedanken. Door de massale toevloed van mails, kaartjes, brieven en telefoons is het mij in deze droeve tijden onmogelijk om elke boodschap persoonlijk te beantwoorden, daarom een boodschap langs deze weg.

De lieve woorden van steun en troost bewijzen dat Daisy, niet alleen voor mij, maar voor zovele anderen bij ons Verbond zo veel betekende. Al onze clubs, hun bestuurders, hun spelers, kortom iedereen in ons Verbond, konden ten allen tijde op Daisy rekenen voor alles wat hun sport aanging, van specifieke informatie, tot het doorgeven van de stand van zaken in een bepaald dossier, tot het bijhouden van digitale data, het bieden van hulp en dat altijd met de glimlach, een vriendelijk woord en een groot hart.

Zo zal zij altijd in onze herinnering blijven voortleven. Ik ben jullie enorm dankbaar voor deze gemeende blijken van sympathie.

Uw algemeen secretaris, Gaston Van Oycke

25/10/2020: Overlijden Daisy Bogo

Met immense droefheid melden wij U het overlijden, op 23 oktober 2020, van Mevrouw Daisy Bogo, echtgenote van onze algemeen secretaris Gaston Van Oycke.

Daisy was zeer actief in ons Bestuur en was, sinds jaren, verantwoordelijk voor onze website en voor de goede werking en opvolging van ons IT-systeem.

Zij was mede één van de drijvende krachten achter het nieuwe digitaal beheerssysteem dat vanaf dit seizoen van toepassing was.

Haar levenslust, haar werkkracht, haar intelligentie, haar inzet, haar liefde ….. we zullen haar verschrikkelijk hard missen.

Het Bestuur van KAVVV&FEDES voetbal VB/OV

Uw rouw betuigen kan op www.rouwcentrumcollier.be