Voetbal Vlaams-Brabant & Oost-Vlaanderen
INFO NIEUWE CLUBS - zaterdag 18 mei 2024

Beste sportliefhebber,

Graag bedanken wij U voor de klik op deze informatiepagina en voor de interesse die U betoont in de werking van ons Verbond en van onze federatie KAVVV&FEDES.

Ons Verbond verzorgt de competitie voor “vriendenclubs” in Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen.

Hieronder vindt U onze gegevens en de nodige informatie indien U moest overwegen bij ons aan te sluiten.

U krijgt tevens een overzicht van onze werking en de nodige informatie over onze aangesloten clubs.

KAVVV&FEDES is een overkoepelende Vlaamse recreatieve multisportfederatie, erkend en gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid-Sport Vlaanderen en de Vlaamse minister van sport cfr. het sportdecreet van 10.6.2016.

Onze federatie is onderverdeeld in 18 afdelingen en biedt 17 verschillende sporttakken aan. Zij vertegenwoordigt ongeveer 30.000 sporters.

De afdeling voetbal Vlaams-Brabant & Oost-Vlaanderen telde voor het seizoen 2023-2024 88 ploegen verdeeld over 7 reeksen met ongeveer 12 à 13 ploegen.

Zij organiseert ook een zaalvoetbalcompetitie, ZLAZ, waarover u voor meer informatie terecht kunt bij zlazliga@gmail.com

Belangrijke informatie:

 1. De competitie wordt verplicht afgewerkt op zaterdagnamiddag waarbij de wedstrijden dienen aan te vangen tussen 13:00 h en 17:00 h.
 2. De minimumleeftijd van de uitsluitend mannelijke spelers bedraagt 16 jaar.
 3. Iedere club voorziet zelf in een voetbalterrein en is er verantwoordelijk voor. Het Verbond stelt geen terreinen ter beschikking.
 4. De aansluiting voor een nieuwe club bedraagt 150 euro + een eenmalige waarborg van 100 euro, terug te vorderen wanneer de club het Verbond verlaat.
 5. Ieder nieuw seizoen wordt een inschrijvingsprijs bepaald. Voor het seizoen 2024-2025 bedraagt deze 150 euro per ploeg in competitie.
 6. De thuisclubs betalen zelf de scheidsrechtervergoeding (35 euro) bij elke thuiswedstrijd (13 thuiswedstrijden) en bij eventuele bekerwedstrijden.
 7. De clubs ontvangen een aparte factuur voor de kosten voor de verzekering voor spelers en bestuursleden, 15.50 euro per speler en 1.56 euro per bestuurslid per seizoen, de deelname aan de verplichte Algemene Vergadering en administratiekosten. De clubs ontvangen ook regelmatig een afrekening voor eventuele boetes en/of andere kosten. Deze boetes voor gele en rode kaarten, forfaits ed. zijn voorzien in het reglement.
 8. De verplichte verzekering voor spelers betreft een groepsverzekering bij ETHIAS telkens voor een periode van 1 augustus tot en met 31 juli en is verplicht te nemen via de federatie (decretale verplichting cfr. het sportdecreet van 10.6.2016). De mogelijkheid wordt aangeboden om een polis Hartfalen af te sluiten aan 1 euro per spelers. Vele clubs maken er gebruik van.
 9. Alle aangesloten clubs zijn verplicht een scheidsrechter te leveren, zoniet wordt er een boete aangerekend. Nieuw aangesloten clubs worden uitzonderlijk voor hun eerste seizoen ontslagen van deze verplichting.
 10. Op het einde van elk seizoen wordt er een kampioenenviering georganiseerd waarbij per reeks bekers worden uitgereikt aan de kampioenen, de vice-kampioenen en de winnaars van de fair-play. De rangschikking voor de fair-playbekers gebeurt aan de hand van punten die worden berekend volgens het sportieve gedrag van de ploeg o.a. de gele en rode kaarten.

Onze federatie hecht het grootste belang aan sportiviteit en fair-play. Clubs die zich inschrijven in onze competitie engageren zich tot sportief gedrag op en naast het veld. Het niet naleven er van kan leiden tot uitsluiting van de competitie.

Mocht u, na het lezen van bovenstaande informatie, wensen om aan te sluiten bij ons Verbond:

Bezorg ons dan de volgende gegevens via email aan secretariaat@kavvv-vb-ov.be:

 • contactpersoon: naam, adres, telefoon, email
 • naam club
 • aantal ploegen
 • adres terrein
 • aanvang thuiswedstrijden (tussen 13:00 en 17:00 h)

We zijn verheugd u te mogen verwelkomen in ons Verbond.

Albert Gryseels

Voorzitter voetbal Vlaams-Brabant & Oost-Vlaanderen

GSM 0475 51 69 42

albert.gryseels@telenet.be